Frambuazlı Trileçe
Frambuazlı Trileçe
Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe

Fiyat : ₺72,00(KDV Dahil)
:

Kuhinja olarak orijinal tarife bağlı kalarak, Frambuazlı Trileçe tatlımızda sadece süt ürünleri kullanmakta olup, herhangi bir katkı maddesi de eklememekteyiz.

Türkiye’de artık Trileçe tatlısı çok popüler. Trileçe uzun yıllar Balkanların bir sırrıydı. Çarşılarda usta pastacıların özel lezzetiydi.

Son yıllarda Türkiye‘de de patlama yapan ve adım başı her yerde karşınıza çıkan Balkanlar’dan sofralarımıza uzanan müthiş bir tatlı olan Trileçe, mutlaka yenmesi gereken bir tatlıdır.

Trileçe tatlısı bölgenin en sağlıklı inek, keçi ve manda sütüyle üretilmekteydi.

Asıl köklerine inilecekse, gerçekte tatlı Meksika’da “Tres Leches (okunuşu Tres Leçhes) / Üç Süt” olarak adlandırılmış ve yine pek çok Hispanic’in yaşadığı Latin Amerika’da da aynı isimle tanınmıştır ve Balkanlara buradan geldiği tahmin edilmektedir.

Trileçe’nin kökeni neresi olursa olsun Balkanlarda üretilenin diğer ülkelere göre çok daha lezzetli olduğu bilinmektedir.

Türkiye’de yediğiniz tüm Trileçe tatlılarını bir kenara bırakın ve artık Balkan harikası olmuş Trileçe’yi gelin bir de kendi anavatanında yiyin.

2014-2015 sezonu İstanbul’da trileçe tatlısının patlama yaptığı dönem oldu. Anadolu'da pek de bilinmeyen bu lezzet İstanbul’da ciddi bir sektör oluşturdu. Öyle ki, sadece pastane ve kafelerde değil, bakkalından çiğ köftecisine kadar her yerde trileçe satılıyor İstanbul’da.

Hayatımıza son yıllarda giren ve damak tadımıza oldukça hitap eden bir tatlı trileçe. "Sağır sultan bile kendisinden haberdar" dediğinizi duyar gibiyim ancak gelin çeşitlerine her geçen gün bir yenisi eklenen trileçeyi ve trileçe tarifini biraz daha yakından tanıyalım.

Sünger görünümlü pandispanyası, sütlü şerbeti ile yumuşayan Trileçe tatlısının tarihi oldukça eski. Temeli, İspanyolların “Tres Leches” adını verdiği ve üç çeşit koyulaştırılmış sütten hazırladıkları keke dayanıyor. Traliçe, triliçe ya da trilece diye telaffuz edenler olsa da tatlının doğru yazımı trileçe.

Eski bir Arnavut olduğu da kabul gören melez tatlımız; inek, manda ve keçi olmak üzere üç sütün karışımından meydana gelen soğuk şerbetinden ötürü adını “Trileche”den almış. Kökeni ne olursa olsun, içinde hava boşlukları bulunan pandispanyası ve şekerli şerbetinin aksine sütlü şerbetiyle trileçe artık son zamanların en popüler tatlısı haline geldi.

Frambuazlı trileçe seçeneğiyle de büyük ilgi gören tatlı; portakallı, karamelli, kivili, çikolatalı hatta Nutellalı seçenekleriyle ağız sulandırıyor. Denemediyseniz mutlaka farklı çeşitlerini de denemenizi tavsiye ederiz, şaşırtıcı tatlar ortaya çıkabiliyor.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR